החלטה בתיק ב"ל 4325-06

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
4325-06
14.9.2011
בפני :
נוהאד חסן

- נגד -
:
שכטמן בוריסע"י ב"כעו"ד עשהאל בר-נס
עו"ד עשהאל בר-נס
:
1. המוסד לבטוח לאומי
2. ע"י הלשכה המשפטית

עו"ד הלשכה המשפטית
החלטה

1.         בפנינו תביעתו של מר שכטמן בוריס (להלן: " התובע") כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן:" הנתבע") להכיר במחלת ריאה/אסטמה תעסוקתית ממנה הוא סובל כפגיעה בעבודה,כמשמעה בסעיף 79 ל חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשמ"ה - 1995 (להלן - החוק) .

2.         הנתבע נתן את הסכמתו למינוי יועץ רפואי מטעם בית הדין, על מנת שיתן את חוות דעתו בשאלת הקשר הסיבתי הרפואי, בין תנאי עבודת התובע לבין המחלה ממנה הוא סובל בריאותיו , כאשר התשתית העובדתית מבוססת על עדותו של התובע ומנהל העבודה של התובע מר שמעון זאורקוול, לפיה התובע נחשף לגז ארגון ו-  CO2  הנפלטים בעת ביצוע עבודות ריתוך שהתובע היה מפקח עליהן.

3.         להלן העובדות המוסכמות על הצדדים שיש להעביר למומחה:

            א.        התובע יליד 1950 נשוי +1.

ב.         התובע במקצועו מהנדס מכונות. ועבד עד לפני כשנה כשכיר בחברות שיפורטו דלמטה.

ג.          התובע עבד בבתי זיקוק משנת 1994 ועד היום. ואולם במהלך כל התקופה נ"ל היו לו מידי פעם הפסקות של מס' חודשים ספורים שבהם לא עבד בבתי הזיקוק אלא עבד בחברות פרטיות קבלניות כגון: אורדן מתכת,ה.צ. הרשקוביץ, ס.ק. הנדסת מתכת,מפעל מפרם ומפעל קומבה בחדרה. ברם,רוב תקופות עבודתו הייתה בבתי הזיקוק.

ד.         התובע עובד 6 ימים בשבוע,במשך 12 שעות ביום.

ה.         תפקידו בבתי הזיקוק הינו מפקח הקמה. בתפקיד זה הוא אחראי על עבודות של הרכבת מבני פלדה והרכבת הקונסטרוקציה. המדובר בעבודת שטח ברובה,ולא עבודות משרדיות.

ו.          במסגרת עבודתו זו, הוא נמצא בבתי הזיקוק מחצית מהזמן ומחצית האחרת מחוץ לבתי זיקוק.מתוך זה הוא נמצא במשרד כשעה וחצי ביום.

ז.          התובע עסק בפיקוח על עבודות של ניקוי חול וצביעה,מאז תחילת עבודתו בבתי הזיקוק ועל כן היה חשוף לחומרים שנוגעים בעת ביצוע עבודות אלו.

ח.         התובע היה חשוף במסגרת עבודת הפיקוח ליד עבודות הריתוך שביצעו עובדים אחרים, לגז אורגון ו-CO2.

ט.         התובע עישן 7-8 סיגריות ביום. החל משנת 2001, התובע הפסיק לעשן.

4.         הצדדים נותרו חלוקים בשאלה, לאיזה חומרים נוספים נחשף התובע בזמן עבודתו  . לטענת התובע, מעבר לגז אורגון ו-CO2, הוא נחשף במסגרת תפקידו כמפקח, לגזים וחומרים שנפלטו בעבודת צביעה של חלקים שונים. ובעת שהותו בתוך המתקן הוא חשוף לחומרים הקיימים באוויר כל הזמן כגון: גז חנקן,גז אמין,אמוניה גופרית ואדי דלקים.

5.         בנוסף, טוען התובע, כי במסגרת עבודתו מחוץ לבתי זיקוק, אצל קבלני מתכת הוא חשוף לחומרים שנפלטים בעת פיקוח על ביצוע עבודת ניקוי חול, צביעה וריתוך, למדללים,גז ארגון,CO2, חול קוורץ 055.

6.         מנגד טוען הנתבע, כי על פי עדותו של מנהל העבודה של התובע, חשיפתו לגז אורגון ו-CO2, נמשכה כשעה וחצי ביום לסירוגין. בנוסף לכך, התובע לא הוכיח שנחשף לאדי דלקים,גז חנקן,גז אמין,אמוניה וגופרית-הנמצאיםלטענתו באוויר באמצעות דו"ח מדידה סביבתי בבתי הזיקוק, מה עוד שמדובר במתקנים הפזורים במפעל ששטחו אלפי דונמים כאשר התובע ביצע את עבודתו במרוחק מהמתקנים.

7.         מטעם הנתבע העיד מר שמעון זאורקוול, הבעלים של חברת ש.ז. מעיין הנדסה בע"מ המעסיקה של התובע בין השנים 2000-2006.

8.         באשר לטענת הנתבע, כי התובע לא הוכיח שנחשף לחומרים הנמצאים לטענתו באוויר, באמצעות דו"ח מדידה סביבתי בבתי הזיקוק, הסביר העד מטעם הנתבע, במסגרת חקירה ראשית, כי : "הדרישות האחרונות של איכות הסביבה דורשות בזמן הקמה רק בדיקה של קרקע לצורך פינויה.אנו חופרים את הקרקע וצריך לדעת מה זיהום הקרקע לצורך קבלת רישיון פינוי. אין צורך בניטור אוויר כי אין מתקן בכלל"(עמ' 3 שורה 1 לפ'). כלומר, אין דוחו"ת כאלה בנמצא כלל, ולכן לא התובע לא יכול היה להמציאם. יחד עם זאת, העד מטעם הנתבע, סיפר בעדותו כי הוא עובד בשטח בתי הזיקוק בעיקר בחיפה כ-30 שנה, והחברה אותה הוא מנהל עוסקת בהקמת מתקנים חדשים,ורק עם סיום הקמתם הם מחוברים לרשת הצנרת של המתקנים  הקיימים (עמ' 2 משורה 21 לפ'). לדבריו, "יש אפשרות שהתובע יהיה חשוף לצבע מסוג צבע אפוקסי (עמ' 3 משורה 16), ... כל עובד שעובד בבתי זיקוק חשוף לגזים שנפלטים ממתקנים חיים. גם בדרכו מהשער אל המתקן החדש, אנו חשופים.

 ש.        הוא שהה בתוך המתקנים?

ת.        בתוך המתקנים אין לו מה לעשות. אבל הוא יכול להיות חשוף בדרכו בין המתקנים.   בתוך המתקנים של בתי הזיקוק התובע לא שוהה, שכן העבודה שלו מתבצעת בשטח הפתוח. בשביל להגיע לשטח הפתוח, התובע אמור לעבור בשטח בתי הזיקוק ושם הוא חשוף לזיהומים. יכול להיות שאם קיימת רוח מזרחית, חומרים יגיעו גם לשטח הפתוח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>